PLAN B
Atelier Bob ten Hoope in Blaricum wordt in 2024 en 2025 een Artist in Residence plek voor 8 lokale/regionale kunstenaars die daar zonder kosten, ieder 3 maanden, opvolgend gebruik van mogen maken vanaf 1 januari 2024.

 

PROCEDURE
Aanvragen kunnen gestuurd worden naar het bestuur: planB@dooyewaardstichting.nl. Verwerk in je aanvraag: 

1. Concept van het project waar je in die drie maanden aan wilt werken.
2. Omschrijven van wat voor jou de toegevoegde waarde is van deze werkplek. 
3. De voorkeursperiode. Graag onder “Aanvraag plan B” met je volledige gegevens.

 

MEER OVER PLAN B
Het Bob ten Hoope atelier aan de Schapendrift in Blaricum is net geheel gemoderniseerd, maar is toch nog heel erg het oude atelier van Bob. Het is een werkatelier van ongeveer 25m2 voor lokale kunstenaars en niet geschikt om te bewonen.
Als enige voorwaarde vragen wij geselecteerde  kunstenaars mee te doen aan het project Roots. Het project Roots beoogt een portfolio samen te stellen van werk van de bezoekende kunstenaars, waarbij gereflecteerd wordt op hoe de lokale omgeving invloed heeft op hun werk. Wij zien graag als dank voor het hopelijk aangenaam verpozen een achter te laten bijdrage op één A3 formaat papier waarop je op geheel eigen wijze uitdrukt hoe deze Gooise omgeving, die voor jullie allen je wortels zijn, invloed heeft en je inspireert in het creatieve proces. Wij houden daar dan een PlanB Portfolio aan over.
Elke 3 maanden buigt een selectie commissie zich over de inzendingen. Data: 15 december 2023. 15 maart 2024. 15 juni 2024. 15 september 2024. 15 december 2024 en 3 data in 2025.

 

JUBILEUM DOOYEWAARD STICHTING
De Dooyewaard Stichting bestaat in 2025 30 jaar. Vanuit de nalatenschap van de gebroeders Dooyewaard is dit prachtige initiatief ontstaan dat erfgoed beheert, ateliers ter beschikking stelt aan kunstenaars  en verschillende kunstprijzen uitreikt. Daarnaast is het Dooyewaard Stipendium voor jonge academieverlaters inmiddels al 25 jaar uitgereikt, dus wij hebben iets te vieren. Om deze mijlpalen te markeren vieren wij in 2024 en 2025 twee jaar lang feest.  Eén van die feestjes is ons PLAN B.

 

Bob ten Hoope

 

ONZE VORIGE PROJECTEN

TAMAR FRANK
Winnaar van de Bob ten Hoope Atelierprijs 2021 was
Tamar Frank

 

 

BOB TEN HOOPE ATELIER PRIJS
Deze prijs geeft de winnaar de mogelijkheid om voor langere tijd te werken in het atelier van Bob ten Hoope. Deze nieuwste aanwinst van de Dooyewaard Stichting ligt slechts een paar honderd meter van de Kunstenaarskolonie aan de Schapendrift/Eemnesserweg . Het atelier ligt aan de Eemnesserweg 26a in Blaricum.

 

BIA MAAS
De eerste Artist in residence was Bia Maas.
Haar werkperiode startte in april 2020.