RONDLEIDINGEN
De Dooyewaard Stichting beheert 5 monumentale ateliers met een bijzondere geschiedenis. Voor een rondleiding (voor begunstigers) kunt u zich aanmelden via het bestuur van de stichting.

 


Alle ateliers van de Dooyewaard Stichting waren geopend in het weekend van 4-5 november van 12-18u.

 

1.Atelier Hart Nibbrig – Kunstenaar Mark Outjers.
Schapendrift 73-73, 1261HP, Blaricum

2.Atelier Mondriaan – Kunstenaar Ronald Zuurmond.
Eemnesserweg 30b, 1261HJ Blaricum

3.Atelier Espinette – Kunstenaar Tegene Kunbi.
Eemnesserweg 30a, 1261HJ Blaricum

4.Stipendium Atelier – Kunstenaar Sam Hersbach.
Fransepad 42, 1261JG Blaricum

5.Atelier De Gors – Kunstenaar Stijn Rietman.
Angerechtsweg 5a, 1261XG Blaricum

 

Mmv DOESZevenendZes : Meubels van de Stijl.
Bezoek expositie De Stijl in Singer Laren: Grafische vormgeving.
Lijnen en geometrische kleurvlakken in rood, geel en blauw: de kenmerken van kunstbeweging De Stijl.

 

landelijkatelierweekend.nl/ateliers

 

 

 

 Hart Nibbrig-Mark Outjers     Rondleidingen bij de tentoonstelling "De Hut van Mondriaan"

 

TIEN JAAR SAMENWERKING MET DE HKU 
Expositie Locus Focus vierde het tienjarige bestaan van een bijzondere samenwerking tussen de Dooyewaard Stichting in Blaricum en de afstudeerrichting Fine Art van HKU. Het stipendium van de Dooyewaard Stichting biedt jonge talentvolle kunstenaars een unieke kans om zich bij de start van een professionele carrière een jaar lang ongestoord op hun werk te kunnen concentreren. Elk jaar kiest een jury tijdens de eindexamententoonstelling van de studierichting Fine Art een afstudeerder aan wie een geldbedrag en een woon- en werkruimte in Blaricum ter beschikking wordt gesteld. Locus Focus gaf een beeld van de resultaten van tien werkperiodes op deze bijzondere plek. Ter gelegenheid van tien jaar Dooyewaard Stipendium / HKU verscheen een publicatie met beelden van het werk van de tien kunstenaars, gecombineerd met interviews door Marjolein Sponsolee. Deze publicatie, ontworpen door Lyanne Tonk, werd tijdens de opening van de tentoonstelling worden gepresenteerd. 
Exposanten: Wolf Aartsen, Jurre Blom, Nathalie Duivenvoorden, Ivor Helberg, Jaap Kamsma, Ruben Kragt, Hidenori Mitsue, Jessica Skowroneck, Melody Toering, Liselot Veenendaal.

 

TENTOONSTELLING “DE HUT VAN MONDRIAAN’
In oktober 2015 vierde de Blaricumse Dooyewaard Stichting de afsluiting van dit bijzondere restauratieproject dat – nog voór voltooiing – onder internationale belangstelling staat. De stichting heeft op zorgvuldige wijze (met particulier kapitaal) een aantal historische “Hutten” lees meer…