OPEN ATELIERS

30-sept en 1 oktober 2017: 2 open ateliers tijdens de jaarlijkse atelierroute van Blaricum.
Stipendium atelier – Kunstenaar Liselot Veenendaal.
Atelier Hart Nibbrig – Kunstenaar Mark Outjers.

 

4 en 5 november 2017:
Alle ateliers van de Dooyewaard Stichting zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend.
Stipendium atelier – Kunstenaar Sam Hersbach.
Atelier de Gors
 – Kunstenaar Stijn Rietman.
Atelier Hart Nibbrig – Kunstenaar Mark Outjers.
Atelier Mondriaan – Kunstenaar Ronald Zuurmond.
Atelier Espinette – Kunstenaar Tegene Kunbi.

 

landelijkatelierweekend.nl/ateliers

 

RONDLEIDINGEN
De Dooyewaard Stichting beheert 5 monumentale ateliers met een bijzondere geschiedenis. Voor een rondleiding (voor begunstigers) kunt u zich aanmelden via het bestuur van de stichting.

 

 

 Hart Nibbrig-Mark Outjers     Rondleidingen bij de tentoonstelling "De Hut van Mondriaan"

 

TIEN JAAR SAMENWERKING MET DE HKU 
Expositie Locus Focus vierde het tienjarige bestaan van een bijzondere samenwerking tussen de Dooyewaard Stichting in Blaricum en de afstudeerrichting Fine Art van HKU. Het stipendium van de Dooyewaard Stichting biedt jonge talentvolle kunstenaars een unieke kans om zich bij de start van een professionele carrière een jaar lang ongestoord op hun werk te kunnen concentreren. Elk jaar kiest een jury tijdens de eindexamententoonstelling van de studierichting Fine Art een afstudeerder aan wie een geldbedrag en een woon- en werkruimte in Blaricum ter beschikking wordt gesteld. Locus Focus gaf een beeld van de resultaten van tien werkperiodes op deze bijzondere plek. Ter gelegenheid van tien jaar Dooyewaard Stipendium / HKU verscheen een publicatie met beelden van het werk van de tien kunstenaars, gecombineerd met interviews door Marjolein Sponsolee. Deze publicatie, ontworpen door Lyanne Tonk, werd tijdens de opening van de tentoonstelling worden gepresenteerd. 
Exposanten: Wolf Aartsen, Jurre Blom, Nathalie Duivenvoorden, Ivor Helberg, Jaap Kamsma, Ruben Kragt, Hidenori Mitsue, Jessica Skowroneck, Melody Toering, Liselot Veenendaal.

 

TENTOONSTELLING “DE HUT VAN MONDRIAAN’
In oktober 2015 vierde de Blaricumse Dooyewaard Stichting de afsluiting van dit bijzondere restauratieproject dat – nog voór voltooiing – onder internationale belangstelling staat. De stichting heeft op zorgvuldige wijze (met particulier kapitaal) een aantal historische “Hutten” lees meer…