ESPINETTE ART AWARD
Winner of the Espinette Art Award 2016 is Tegene Kunbi.
Winning the Espinette Award includes working and living in the original Studio Espinette includes free of rent and for a longer period of time. The Hut is located at Eemnesserweg 30a in Blaricum.
www.tegenekunbi.de

 

Tegene Kunbi- Atelier Espinette

 

Translation soon…Tegene Kunbi (1980) is geboren en getogen in Addis Abeba, Ethiopië. Van 1998 tot 2004 volgde hij daar ook zijn kunstopleiding aan de universiteit. In 2007 ontving hij de prestigieuze DAAD-beurs. Een jaar later verhuisde hij naar Berlijn om daar zijn schilderkunst verder te ontwikkelen aan de Universität der Künste. Zijn werk is een weergave van een innerlijke dialoog die uitmondt in een strijd om structuur. Zijn ritmische composities verraden enerzijds zijn Afrikaanse roots (landschappen, landbouwgronden en drukke marktjes) en anderzijds ook zijn verblijf in Duitsland (de ‘Gründlichkeit’, het geordende). Die 2 werelden combineert hij laag voor laag tot kleurrijke en geometrische rasters. Onder deze ogenschijnlijke kleurenharmonie bevindt zich een bron van innerlijke tweedracht. Onlangs exposeerde hij nog voor Margaret Thatcher Projects en het Goethe Institut (Göttingen, Duitsland).

Winning the Espinette Award includes working and living in the original Studio Espinette includes free of rent and for a longer period of time. The Hut is located at Eemnesserweg 30a in Blaricum.