De Kunstenaars Kolonie van de Dooyewaard Stichting was onderdeel van het uitgestelde Erfgoedfestival 2020. Online kunt u de ateliers van de Kolonie toch bekijken in een prachtig filmpje over het restauratieproject !

Vrijwilligers  organiseren op dit moment helaas geen rondleidingen voor groepen. Informeer naar de mogelijkheden voor individuele afspraken op info@dooyewaardstichting.nl.


UITGESTELDE PROGRAMMA ERFGOED FESTIVAL 

OPEN ATELIERS
Bezoek de historische ateliers van de Dooyewaard Stichting waar ruim 100 jaar geleden al grensverleggers in de kunsten woonden en werkten. De prachtig gerestaureerde ateliers zijn nu tijdelijke woon-en werkplekken voor hedendaagse kunstenaars. 

ON POINT
In het Erfgoedatelier van de Dooyewaard Stichting ontwikkelden studenten het interactieve Pointillisme project. Een ode aan de schilder Hart Nibbrig die brak met de traditie en zich liet inspireren door het steeds veranderende licht…Bezoekers van alle leeftijden kunnen zelf een punt maken…. Het resultaat zou aanvankelijk worden geëxposeerd in de Kas van Singer Laren van 25-30 augustus. Concept en uitvoering door studenten van de Breitneracademie.

ARTIST IN RESIDENCE
Het Erfgoedatelier werd bestemd tot educatief Botanisch teken-lab en inloop atelier van kunstenaar Bia Maas. 

WORKSHOPS
In de planning voor het -helaas uitgestelde Erfgoedfestival 2020 – werkten we samen met musea en instellingen zoals het Papagenohuis. 


GESCHIEDENIS VAN DE KOLONIE:

De Dooyewaard Stichting verwierf in 2008 het perceel “De nieuwe kolonie” en restaureerde 3 oude
ateliers en hutten, waaronder het atelier van Hart Nibbrig en de hut van Mondriaan. Na historisch onderzoek bleken de ateliers een heel bijzonder verleden te hebben temidden van de ontwikkelingen en vernieuwingen in Kunst-en Cultuur (oa oprichting van de Stijl in 1917). De ateliers worden nu behouden als woon- en werkplek voor een huidige generatie kunstenaars. Erfgoedfestival 2020.