DE ESPINETTE PRIJS
Winnaar van de Espinette prijs 2016 is Tegene Kunbi.
Atelier: Eemnesserweg 30a, 1261HJ Blaricum
www.tegenekunbi.de

 

Tegene Kunbi- Atelier Espinette

 

Kunbi (1980) is geboren en getogen in Addis Abeba, Ethiopië. Van 1998 tot 2004 volgde hij daar ook zijn kunstopleiding aan de universiteit. In 2007 ontving hij de prestigieuze DAAD-beurs. Een jaar later verhuisde hij naar Berlijn om daar zijn schilderkunst verder te ontwikkelen aan de Universität der Künste. Zijn werk is een weergave van een innerlijke dialoog die uitmondt in een strijd om structuur. Zijn ritmische composities verraden enerzijds zijn Afrikaanse roots (landschappen, landbouwgronden en drukke marktjes) en anderzijds ook zijn verblijf in Duitsland (de ‘Gründlichkeit’, het geordende). Die 2 werelden combineert hij laag voor laag tot kleurrijke en geometrische rasters. Onder deze ogenschijnlijke kleurenharmonie bevindt zich een bron van innerlijke tweedracht.

 

“Het werk dat ik in Blaricum maak is anders dan in Berlijn. De rust van deze omgeving heeft zijn uitwerking op mijn gemoed en dus op mijn kunst. Maar ook de seizoenen…. zo kun je aan de kleuren en de textuur van sommige schilderijen zien dat ik ze in de herfst gemaakt heb, als het buiten nat en modderig is. In de winter kwam er een bepaalde grijstint in mijn werk, terwijl ik nu veel vrolijker kleuren gebruik….” Bron: Palet Magazine 2017.

Winning the Espinette Award includes working and living in the original Studio Espinette includes free of rent and for a longer period of time. The Hut is located at Eemnesserweg 30a in Blaricum.