CURRENTLY IN STUDIO DE GORS

This studio is linked to the Gerrit van Houten Studio Award in cooperation with the Sientje van Houten Foundation. The studio plus living quarters is made available to the winner for a several year period. In 2018 this prize was awarded to Kim Habers. Read more: Gerrit van Houten Foundation.

 

HISTORY AND ARTISTS
In 2005 the Dooyewaard Foundation purchased their second studio with separate living quarters at the Angerechtsweg 5a. This is how de Gors (“Gors” is a small singing bird), became a studio and home after having served as a forge, a bicycle shop and a weaving and spinning mill in the past. The premises were restored in 2005-2006.
Studio De Gors is one of our ‘mid career’ studios and intended for use by artists who have earned their artistic merit and whose work represents a high standard in quality.  

 

 

vrkl De Gors-woonhuis 2012

31 maart 2015-Uitreiking Gerrit van Houten atelierprijs